Ekerö IK Huvudsida

Om Sportnik & varför Ekerö IK använder Sportnik som sitt administrationsverkstyg.

6800 lag har valt att samarbeta med Sportnik och de har idag över 200.000 registrerade användare. Sportnik besöks av 170.000 unika besökare per vecka enligt Kia Index. Statistikmätningarna på Sportnik görs av Sifo Research International.
Sportniks policy är att inte exponera spelbolag eller reklam för skräpmat. Vi vill att våra annonsörer levererar ett relevant budskap för Sportniks medlemmar.

Sportniks Idé och mål.
Sportnik är hemmaplanen på Internet för aktiva idrottsklubbar och lag. Idén till Sportnik har vuxit fram utifrån våra samlade erfarenheter inom idrotten som aktiva och ledare. Därför vet vi att några av de största bristvarorna är just tid och pengar.
Med Sportnik har vi skapat ett verktyg som ger möjlighet att lösa dessa problem, så att idrotten och ungdomarna kan komma i första hand.
Målet för oss är att hjälpa idrottsungdomar, föräldrar, ledare och föreningar att på ett enkelt och effektivt sätt kommunicera med varandra, skapa förutsättningar till extra inkomster, samt att Sportnik blir en rolig och spännande mötesplats.

En lagledares vardag
Många lagledare känner att den största matchen är att få laget till spelplanen innan domaren blåser i sin pipa. Energin läggs på fel saker. På Sportnik skapar du alla rätta förutsättningar för ditt lag att vara spelklart, spelglatt och på hugget när domaren blåser igång matchen.

Kommunikation
På Sportnik samlar laget alla aktuella telefonnummer, adresser och e-post. Det är t.ex enkelt att meddela via SMS, mail eller Sportnik-mess, om matchen är flyttad, eller om ni behöver bilar till bortamatchen. Alla får informationen samtidigt! Slut på långa kvällar vid telefonen.

Varför skall mitt lag och vår Förening använda Sportnik?
Därför att Sportnik är enkelt, roligt, effektivt, säkert, och ger goda möjligheter att förstärka föreningens ekonomi. Klubbens samtliga sektioner och lag har en egen hemsida som inte är beroende av någon datakunnig webbmaster. Vem som helst i laget kan sköta sidan, inga specialkunskaper behövs. Föreningens ledning kan kommunicera på ett smart och effektivt sätt med alla medlemmar, anhöriga, sponsorer och supporters.
Sportnik utvecklas hela tiden och Ekerö IK är en av föreningarna som samarbetat med Sportnik vid utveckling av tjänster som LOK rapportering, ekonomifunktion, föreningsmedlemskap etc. vilket gör att vi kännersom att sytemet nätsan är vårt eget.

Tips och råd för dig som är ny Administratör

Följ våra 11 enkla steg så kommer du igång med din lagsajt på bästa sätt!
Du har nu fått inloggningsuppgifter till Er lagsida på ett separat mail eller SMS, med de uppgifterna kommer in på din klubb/lagsida. Om inte, kontakta din klubbadministratör rickard@ekeroik.com. Följ de 11 stegen i angiven ordning som administratör så får Ni bra start på er lagsajt och ett positivt gensvar från lagets medlemmar, anhöriga och supporters.

Gör såhär:

 1. Ekerö IK har skapat en kortadress på Administrationssidan/Lagnamn och ägarinställningar, titta vad den heter. Denna adress gör det enklare att söka efter laget på webben & i mobilen.
 2. Skapa sökord så att ditt lag hittas på flera olika sätt i sökmotorer. Du gör det under Administration / Nyckelord (skriv in alla möjliga kombinationer på ert lagnamn som du kan tänka dig att lagmedlemmarna skriver in i sökrutan för lag)
 3. Lägg upp en lagbild eller en bild från verksamheten på startsidan så att lagmedlemmarna känner tillhörighet till den nya lagsajten.
 4. Skriv en kort presentationstext om ditt lag på startsidan.
 5. Uppdatera kalendern med kommande händelser t.ex. träningar, matcher, möten, mm. Se till så att startsidan är inställd så att kommande händelser visas på startsidan. Vid många aktiviteter använd import möjligheterna.
 6. Skriv en nyhet, gärna med tillhörande bilder, om verksamheten eller något annat som är aktuellt.
 7. Skapa ett bildgalleri med bilder från verksamheten. Det är möjligt att skapa ett bildspel som visas på lagets startsida.
 8. Nu är det dags att lägga in medlemmarna dvs. Ledare och Spelare (Ekerö IK:s alla roller). Glöm inte att fråga om det är ok att registrera namn, adress, telefon, e-post, mm. Använd import listan så går allt snabbare och enklare. I vissa fall gör klubben detta och meddelar Er när det är klart.
 9. Lägg in spelarnas anhöriga och koppla dom till spelaren (kopplingen kan medlemmarna även göra själva).
 10. Skicka ut ett välkomstmeddelande via SMS, e-post eller internmeddelande med Sportniks Meddelande-funktion till alla medlemmarna i laget om att laget nu har en lagsajt. Berätta även i meddelande vilken kortwebb-adress som laget har.
 11. Kalla nu medlemmarna till de aktiviteter Ni har i laget genom att använda kallelse/bekräftelse/närvaro-funktionen i kalendern.

Om du följer ovanstående 11 steg i nämnd ordning så kommer ni att få en bra start på er lagsajt. Sedan är det bara att fortsätta att hålla sajten väl uppdaterad. Ta hjälp av övriga i laget och låt gärna ungdomarna vara med i arbetet med sajten. På Medlemskapshanteringssidan kan ni tilldela medlemmar olika behörighetsområden. Klicka här för beskrivning av Ekerö IK:s roller i Sportnik

Mer information om alla funktioner och hjälp finner vi via supporten, klicka här

Idrott på lika villkor
Handla smart via Sponsorhuset
Svensk Fastighetsförmedling
Svenska Spel Gräsrot
Sponsorhuset
Mälarö Tidning
Stiftelsen Dunross